Yanmar 2GM med SD20/30 sejldrev

20140419 IMG 1719
Sidst ændret: 12/02-18

I forbindelse med salg af vores X-302 fra 1996 opdagede de nye købere en revne i sejldrevsmembranen.Årsagen til denne revne var et spændbånd som ikke monteret/låst korrekt. Resten af membranen så fin ud, men de nye ejere valgte alligevel at udskifte membranen, både fordi vi ikke kendte den korrekte alder på den beskadigede membran, men også fordi man alligevel havde sejldrevet oppe.
Her følger en beskrivelse:
Som I ved er der en kraftig ydermembran og en tyndere indermembran. Imellemrummet mellem de to membraner sidder der et spændebånd som holder indermembranen. Det spændebånd bliver trukket sammen og låst af par metalflige, men på båden var låsen gået op og spidsen af båndet lå klemt oven på dermembranen.
Det havde ikke alene ødelagt indermembranen, det havde OGSÅ skåret sig et par millimeter ind i ydermembranen! Det er altså en uheldig skade fordi den på en gang angriber begge membraner.

Se vedhæftede billede ... oppe til venstre ses ydermembranen som vi har vendt om. Snitsåret fra spændebåndet ses tydeligt. Nedenfor ses den løse spids af spændebåndet og man kan ane den lille metalflig der skulle have holdt den. Lige ved siden af ses hullet i indermembranen.

Niels Sørensen
Tel. +45 6024 1930

Se iøvrigt nedenstående video samt motorspecifikationslink:

http://www.youtube.com/watch?v=v1FFr8ZQtdo

Yanmar forhandler: https://www.thornam.com/yanmar/yanmar-forhandlerliste

 

KLIK HER:  Yanmar-motorkatalog.pdf