X-yachts tips fra Niels Ebbesen m.fl.

foto2
Sidst ændret: 03/12-17

Jens Frisbæk Sørensen, X-332'er DEN 357, FrisbæX
Opgave:

Polere

Produkt:
3M 09374 Fast Cut Rubbing 1L 3M Hookit 260L Sliberondeller i korn (6)800-1500
Kommentar:
Dette rubbing produkt bruges af X-Yacht til al polering!!! X-Yacht fjerne skidt og affedter med vindues rens inden de begynder at polere!! Hvis der er  ridser eller meget mat glasfiber der skal rettes op, så tørsliber de først med 3M sliberondeller korn 6-800 op til korn 1500, dette efterfølges af 3M polering, endelig afsluttes med Voks. Voksen påføres helst 24timer efter rubbing og voksen skal gerne sidde 24 timer før den poleres af!! Så er effekten/holdbarheden bedre. OBS!! max omdrejninger ved polering 8-900 rpm. hold polermidlet vådt med vandforstøver ved polering.

Bundmaling

Produkt:
3M Hookit 260L slibe rondel Hempel's Mille NCT skulle være bedste produkt på markedet nu, af hvide selvpolerende bådmalinger
Kommentar:
Slibe rondel til excentriel sliber
Afvask bunden med grundrens før der påføres ny maling for bedre vedhæftning!!!!

Skift af spil/aflaster

Kommentar: Der sidder indstøbt aluplader under hhv spil og aflaster, så hvis ikke hullerne passer til nye produkter, så >bores der blot nye huler og skæres gevind.

Skift af S-drevs membran

Kommmentar:
Der sidder en plade monteret under bunden omkring S-drevet. Dette kan fjernes ved et hurtigt ryk med en umbrako nøgle eller lign., sat op i hullet ved benet. Herefter kan benet fjernes og motoren løftes ved, at afmontere de bagerste motor ophæng, hvorefter membranen kan skiftes. Pladen genmonteres med lim/silikone og der spartles i bunden så der opnås en glat overflade.

Skift af skroggennemføringer/ventiler

Kommentar:
Bør ske hvert 8-10 år!!

Rep af Gel coat skader

Produkt:
Gel coat kan fås hos Niels
Kommentar:
Jo mere hærder der tilsættes og jo hurtigere man tvinger den til at hærde, jo mørkere bliver gelcoaten. Dette kan bruges til at justere farven.

Lakering af interiør

Spørg Niels Ebbesen, X-Yachts
Kommentar:
Slibningen er det sværeste, pas på, fineren er tynd. XY lakerer ikke selv salon borde, de får deres Leverandør til det!!! Det er svært.
Pas på med at bejse, det er svært at ramme farven.