LED lys

4
Sidst ændret: 14/02-18

Indsendt af Jan Kjær Larsen

 Jeg har udskiftet alle halogenpærerne i min X-332 til LED. Hermed en kort beskrivelse med billeder af hvordan man kan gøre det: Jeg har i et stykke tid gået og overvejet hvordan man kan skifte halogenpærerne i båden med energibesparende LED pærer. LED pærerne bruger kun 1/10 strøm i forhold til halogenpærer. I følge pålidelige kilder, er LED pærerne fra Harald Nyborg dem der giver det bedste (varmeste) lys. Da de samtidig er overkommelige i pris, faldt valget på dem. Der skal bruges 2 forskellige udførelser. En flad til loftslamper med afbryder samt en rund til spots (lys ud af enden). 

Der er 3 typer lamper i båden: Loftlamper i salon: (rund LED) Som med læsespots. Hullet i reflektoren skal gøres lidt større. For at komme til pærerne i læselamperne samt loftlamperne i salonen, skal man dreje den forreste del mod uret.

LED lyd:

Læselamper: (rund LED) Her er man nødt til at lave hullet i reflektoren lidt større. Jeg gjorde det med en lille skævbider og en spidstang. Loftlamper med afbryder: (flad LED) Reflektoren tages ud ved at trække den nedad med et fast greb. Derefter kan den flade LED "pære" lirkes på plads. For at komme til pærerne i læselamperne samt loftlamperne i salonen, skal man dreje den forreste del mod uret. Resultatet er blevet over forventning. Lyset er næsten lige så varmt som med halogen pærerne, helt acceptabelt. Lysstyrken er den samme, måske lidt kraftigere.